Oversvømmelse? Her får du bedst hjælp

Mareridtet rammer. Der er oversvømmelse i lejligheden og vand overalt. Hvad sker der nu? Det var præcis det, vi ville forklare her, og også hvad du selv kan gøre.

Det første du skal gøre er naturligvis at kontakte et pålideligt skadeservice firma som udfører vandskadeservice efter oversvømmelser, enten via alarmnummeret eller fejlmelding. Så bør du anmelde skaden til dit forsikringsselskab, for du har en husforsikring, ikke? Når du lejer en lejlighed hos os, er det et krav, at du har den. Husforsikringen kan give dig økonomisk støtte ved for eksempel vandskader, hvor flere lejligheder tager skade.

Efter du har anmeldt skaden, og kontakter skadeservicefirmaet sender de straks personale ud for at tætne lækagen og fjerne vandet efter oversvømmelsen. Når nødsituationen er afhjulpet, er det tid til at tjekke, hvor omfattende skaden var og vurdere omfanget af fugtskade. Hvis du er heldig, kan det være nok for os at sætte en affugter der. I værste fald skal vi brække gulvet op og også rive nogle vægge ned. Det vigtige er, at alt bliver helt tørt, så vi kan undgå, at der dannes skimmelsvamp.

Først når alt er tørret efter affugter leje, kan håndværkere lave lejligheden pæn igen.

Nogle almindelige spørgsmål omkring oversvømmelse


Hvor lang tid tager det at udbedre vandskader efter oversvømmelse?
Det varierer. Det mest almindelige er mellem 4-8 uger, regnet fra vi placerer affugteren.

Kan jeg få en anden lejlighed, mens du reparerer skaden?
Normalt ikke. Er der omfattende skader, forsøger vi selvfølgelig at hjælpe med en evakueringslejlighed, men det er meget sjældent.

Kan jeg få nogen form for kompensation efter oversvømmelse?
Det afhænger af skadens omfang. Du kan være berettiget til erstatning efter det såkaldte “men i brugsretten”, det vil sige problemer, der betyder, at du ikke kan bruge hele lejligheden som normalt. For at modtage erstatning skal du kontakte os skriftligt. Herefter vender vi tilbage til dig med besked om en eventuel kompensation.

Hvem betaler for den strøm, som affugteren bruger efter oversvømmelse?
Vi har en aftale med firmaet, der administrerer affugteren. De udbetaler efterfølgende kompensation for elforbrug direkte til dig. Der vil derfor ikke være nogen erstatning fra skadeservicefirmaet.

Hvad sker der med det, der blev beskadiget af vandet?
Det er normalt dækket af din forsikring. Hvis du selv har forårsaget skaden, kan du blive erstatningspligtig for hele udgiften. Så også reparationer af omkringliggende lejligheder. Derfor er det vigtigt, at du har en husforsikring, der beskytter dig i tilfælde af uheld som denne.

Kommer der skimmelsvamp efterfølgende kan behandling behøver, læs mere om skimmelsvamp behandling pris her. 

Nicolai

Nicolai

Elektriker og diamantborer - Monterer varmegenvinding og ventilation i hele Storkøbenhavn